Hjem / Uden kategori / Århus – en by der har det hele

Århus – en by der har det hele

Aarhus er den næststørste by i Danmark og ligger på den jyske halvøs østkyst. Byen har lidt over 340.000 indbyggere og er et levende og pulserende sted med masser at se og lave.

Aarhus er en populær turistdestination af flere årsager. For det første har byen en rig historie, der går helt tilbage til vikingetiden – der er masser af monumenter og museer at udforske, hvis du er interesseret i denne periode af historien. For det andet har byen smukke omgivelser med strande, skove og parker, der alle ligger inden for rækkevidde. Og endelig er Aarhus hjemsted for en række attraktioner i verdensklasse, herunder Tivoli Friheden (en forlystelsespark), ARoS (et museum for moderne kunst) og Den Gamle By (et frilandsmuseum).

Hvis du planlægger en tur til Aarhus, er her et par ting, du ikke vil gå glip af:

ARoS Art Museum: ARoS er et af Skandinaviens største kunstmuseer med en samling, der spænder over både dansk og international kunst fra de sidste 200 år. Museet er også hjemsted for det ikoniske Rainbow Panorama – en lukket gangbro, der giver en fantastisk udsigt over Aarhus fra toppen af bygningen.

Den Gamle By: Den Gamle By: Den Gamle By er et frilandsmuseum, der genskaber livet i en dansk by fra det 16. århundrede og helt frem til i dag. Besøgende kan udforske over 75 historiske bygninger, lære om traditionelle håndværk som smedning og pottemageri og se, hvordan de danske hjem har ændret sig gennem tiden.