Hjem / Hus og Have / Broer i Danmark

Broer i Danmark

Jeg er af den årgang, hvor der altid har været både den gamle og den nye Lillebæltsbro, hvorfor jeg på ingen måde kan forestille mig, hvordan det var, dengang der ikke var broer mellem Jylland og Fyn. Det må også have været en del år siden, da den gamle Lillebæltsbro, så vidt jeg ved, blev opført engang tilbage i 1930’erne.

Hvad jeg til gengæld sagtens kan huske, er den gang, hvor Storebælt ikke havde nogen brofast forbindelse fra Fyn til Sprogø og igen fra Sprogø til Sjælland. Jeg kan, med ganske klarhed i min erindring, huske, hvordan man enten kunne seje tværs over bæltet med Vognmandsruten eller med DSB færger. Skulle man med toget, og dermed krydse bæltet via tog, så var det altid via DSBs færger, at man skulle seje over Storebælt. Dengang var det nærmest en dagsrejse at krydse bæltet, hvor det i dag kan klares på under en halv time. Det er helt vildt at tænke på, hvordan det har ændret sig.