Hjem / Mad og Sundhed / Involvere din krop i depression behandling 

Involvere din krop i depression behandling 

Det er et alvorligt problem, der påvirker millioner af mennesker rundt om i verden. Angst, depression og andre psykiske lidelser kan være invaliderende og vanskelige at behandle. Mens behandlinger som samtaleterapi og medicin ofte er effektive, er der tidspunkter, hvor disse behandlinger bare ikke synes at virke. Heldigvis er der i de seneste år kommet større fokus på at inddrage kroppen i behandlingen af psykiske lidelser. Lad os undersøge, hvordan denne tilgang kan hjælpe dem, der lider af depression. 

Hvad er involveret i at inddrage kroppen? 

Ideen bag at inddrage kroppen i behandling af depression er at bruge fysiske aktiviteter til at hjælpe med at håndtere stress, forbedre humøret og øge energiniveauet. Motion har længe været kendt for at have positive psykologiske fordele, men nyere forskning har vist, at visse fysiske aktiviteter kan være særligt nyttige for dem, der har med depression at gøre. Disse aktiviteter omfatter yoga, tai chi, massageterapi og refleksologi. 

Yoga er en glimrende måde at øge fleksibiliteten på, samtidig med at du beroliger dit sind og din krop gennem åndedrætsteknikker. Tai chi kombinerer dyb vejrtrækning med langsomme bevægelser for at skabe en følelse af harmoni mellem dit sind og din krop. Massageterapi hjælper med at reducere spændinger i kroppen og samtidig fremme afslapning. Zoneterapi virker ved at lægge pres på specifikke områder på fødderne eller hænderne, der svarer til organer i hele kroppen. Alle disse aktiviteter kan bruges som en del af en overordnet plan til at håndtere stress og forbedre humøret. 

Hvordan kan dette hjælpe mod depression? 

Undersøgelser har vist, at inddragelse af fysisk aktivitet i behandlingen af depression kan bidrage til at reducere symptomer som lavt energiniveau, træthed, koncentrationsbesvær, irritabilitet, social tilbagetrækning, søvnforstyrrelser, manglende motivation og ændringer i spisevaner. Regelmæssig fysisk aktivitet kan også føre til forbedret selvværd og øget følelse af velvære over tid – faktorer, som er afgørende for helbredelse af depression. Ud over traditionelle tilgange såsom samtaleterapi eller medicinhåndteringsprogrammer kan det være gavnligt for dem, der kæmper med mentale sundhedsproblemer som depression eller angst, at indarbejde fysisk aktivitet i deres rutine.