Hjem / Computer og IT / En dag i en programmørs liv

En dag i en programmørs liv

Hvad laver en programmør? Det er et spørgsmål, som jeg får stillet meget. Folk er nysgerrige efter at vide, hvordan en programmørs daglige arbejde ser ud. Så i dette blogindlæg vil jeg tage dig med gennem en typisk dag i mit liv som programmør. Jeg håber, at du ved slutningen af dette indlæg vil have en bedre forståelse for, hvad programmører laver, og hvordan vi bruger vores tid 

Programmering er en mental aktivitet, der kan være krævende for hjernen. Derfor er det vigtigt for programmører at tage pauser i løbet af dagen for at holde hjernen frisk. Jeg kan godt lide at tage et par minutter hver time eller deromkring for at gå rundt eller få noget kaffe. Disse korte pauser hjælper mig med at holde mig fokuseret og produktiv, når jeg arbejder på kodningsprojekter.

Det første, jeg gør, når jeg sætter mig ned ved mit skrivebord om morgenen, er at tjekke min e-mail. Jeg ved godt, det er ikke den mest spændende måde at starte dagen på. Men jeg er nødt til at se, om der er nogle hastende beskeder fra kunder eller teammedlemmer, der har brug for min opmærksomhed. Når jeg har behandlet eventuelle presserende problemer, åbner jeg min kodeeditor og begynder at arbejde på det projekt, jeg arbejder på i øjeblikket.

Jeg bruger det meste af min dag på at skrive kode. Men programmering handler ikke kun om at skrive kodelinjer så hurtigt som muligt. Det er vigtigt at tage sig tid og tænke hver eneste linje kode igennem, som du skriver. Når alt kommer til alt, kan en lille fejltagelse forårsage store problemer senere hen. Så jeg forsøger at gå langsomt og roligt frem, når jeg koder.